Europe Day 2018

Details

Në kuadër të javës së Europës, Kolegji Universitar i Biznesit pati kënaqësinë të mirëpresë në mjediset e tij Z. Etjen Xhafaj, Zv/Ministër në Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme.
“Diplomacia Ekonomike, si pjese e zhvillimit ekonomik te vendit”, ishte kjo tema e leksionit të hapur nga Z. Xhafaj, i cili theksoi rolin e Diplomacisë Ekonomike si faktor i rëndësishëm për zhvillimin dhe promovimin e vendit.
Z. Xhafaj u ndal më konkretisht në prakticitetin shqiptar, ku vlen të theksohet se ka filluar një kapitull i ri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe afatgjatë ekonomik. Element shumë i rëndësishëm gjithashtu ne realitetin e ri të politikës së jashtme shqiptare, është roli kyç në rajon dhe dëshira e madhe për t’iu bashkuar familjes së madhe evropiane.
Qëllimi dhe roli i saj kësaj diplomacie është promovimi i interesave ekonomike të vendit, tërheqja e investimeve të huaja, promovimi i vendit si destinacion turistik dhe promovimi produkteve dhe të shërbimeve “Made in Albania.”

Në përfundim të takimit pati dhe pyetje dhe diskutime nga ana e studentëve dhe stafit të KUB.

Kolegji Universitar i Biznesit falënderon Z. Xhafaj për kohën e dedikuar dhe leksionin interesant!

32170006_2127319687512488_5674194939580252160_n32187708_2127318570845933_5740711493230395392_n

Facebook
Twitter
LinkedIn

This website uses cookies!

By clicking “Accept All”, you agree to save personalization files to your device to improve site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.