In a globalized world, the importance of internationalization and relations with international and national partners in the University College of Business is essential. This process helps to increase the quality of education and the provision of services for students, as well as to prepare them for the labor market and beyond.

Some of the main aspects of internationalization and relations with international and national partners in the University College of Business are:

  1. Positive impact on the quality of education: Access to various academic and professional resources, such as international visiting professors, textbooks, new technology, and student exchange programs, help improving the quality of teaching and student experience.
  2. Student exchange opportunities: International partnerships offer the opportunity for students to study in other recognized international institutions for a certain period. This type of exchange helps students develop new skills, learn foreign languages and advance their career prospects.
  3. Promoting a culture of cooperation and tolerance: International partnerships promote a culture of cooperation and tolerance in a changed cultural environment. This helps prepare students to work in a world where collaboration and understanding cultural changes are essential.
  4. Promoting research and innovation: Through international connections, KUB has access to various research resources and can promote joint research and innovation projects that bring about advances in various areas of business and technology.

Conferences and joint international activities: The organization of conferences, seminars, and other international activities helps to increase the awareness of staff and students about the challenges and opportunities that the global market offers.

Ongoing networks and relationships: Maintaining strong relationships built on trust with international and national partners is important. This includes maintaining constant contact, sharing knowledge and resources, and developing joint projects on a sustainable basis.

Cooperation with companies, international and national organizations: The University College of Business develops close relationships with companies, international and national organizations to provide work practices, training, and employment opportunities for students. This makes it possible for students to apply their knowledge in real business situations and develop a strong network of contacts in the business field.

Internationalization and partnerships with other institutions are very important in the University College of Business to prepare students and staff for a globalized world and to have a positive impact on the quality of education and the development of future professionals. business.
Parner Name Website Link
Universiteti "Aleksandër Moisiu" https://uamd.edu.al/
Universiteti Bujqësor i Tiranës https://www.ubt.edu.al/
Universiteti i Sporteve të Tiranës https://ust.edu.al/
Kolegji Universitar Luarasi https://luarasi-univ.edu.al/sq/
Universiteti Metropolitan Tirana https://umt.edu.al/
Kolegjit, ISPE, , Prishtine https://kolegji-ispe.org/
Universiti i ALBA IULIA https://en.uab.ro/#
Shkolla Tregtare Vlorë,  http://tregtarevlore.vet.al/
Shkolla Profesionale “Kolin Gjoka” Lezhë
kolingjoka.edu.al
Shkolla e Mesme Teknologjike "Hysen Çela" Durrës https://hysencela.edu.al/
Shkolla Teknike-Ekonomike, Tiranë https://ekonomikeshtet.edu.al/
Shkolla e Mesme e Ndërtimit "Karl Gega" http://karlgega.vet.al/
Kuvendi i Shqipërisë https://staging.parlament.al/
Gjykatës Administrative https://www.gjykata.gov.al/gjykata-administrative-e-shkall%C3%ABs-s%C3%AB-par%C3%AB-tiran%C3%AB/gjykata-administrative-tiran%C3%AB/
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë https://www.cci.al/
Njësia Bashkiake Nr.1 https://portavendore.al/bashkia-tirane/pasaporta-e-bashkise-tirane/njesite-administrative/
Këshilli Kombëtar i Kontabilitetit https://www.kkk.gov.al/
Zyrë së Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi https://www.kmd.al/
Bashkia Pukë https://bashkiapuke.gov.al/
Confindustria Albania https://confindustriaalbania.it/
Italian Network shpk http://www.italian-network.net/
Radar shpk  
DITAK  
Mercedez-Benz Albania https://www.mercedes-benz.al/ind
Grant Thorton shpk https://www.grantthornton.al/
Marketing Consulting – MC shpk  
Melia Durres https://www.melia.com/en/hotels/albania/durres?esl-k=sem-google%7Cng%7Cc637168380892%7Cmp%7Ckmelia%20durres%7Cp%7Ct%7Cdc%7Ca143886247899%7Cg14800287309&gclid=CjwKCAjws9ipBhB1EiwAccEi1KfZ8B_d_IPUKh_HcQRJMRm_ntSF9VgrIpEKL12WnQ8IoTFP_dVRRRoCK7QQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Praktika.Al https://praktika.al/
Deloitte https://www2.deloitte.com/al/en.html
Elite Accounting Albania https://www.instagram.com/eliteaccountingalbania/?hl=en
Lusha.Al https://www.lusha.al/
UniPoliSI Sarl  
Agjensia ERCA ALBANIA                    https://erca.al/
Eurosig sh.a https://www.eurosig.al/
The Marketer’s Forum https://www.instagram.com/marketersforum/
Albanian Young Leaders Forum https://www.linkedin.com/company/albanian-young-leaders-forum
Accademia Internazionale Costantiniana delle Scienze Mediche, Giuridiche e Sociali Roma https://accademiadellescienze.webnode.it/
BM Construction  
Biznes Albania https://biznesalbania.org.al/index.php/sq/
Albeton 5 shpk  
Iner shpk  
DVE shpk  
Alba Beton shpk https://www.albabeton.al/
Edil-Al-It shpk https://edilal.com/
Concord Investment shpk https://concordinvestment.al/
Alissia Albania shpk  
Rakipi shpk https://rnp.al/
Balkan Mineral shpk  
D&L Administrim shpk  
S.T.A Country Master Distributor for ETS https://sta-edu.com/
Master IT SHPK http://www.master.al/web/login
Dexi SHPK https://amcham.com.al/member/dexi-al-sh-p-k/
Info Business Solutions https://www.ibs-al.com/
Silvi SHPK  
CDQ Italia Formazione https://cdqformazione.it/
Albsig sh.a https://www.albsig.al/en/
Antea Cement sh.a https://www.anteacement.com/
Kompleksi  Sportiv ARDENO  
AGNA Group https://agnagroup.com/new/home
TSTS Group https://tstsgroup.com/en/home-consulting-english/
Rosetta Stone- TMM Campus Online https://es.rosettastone.com/
Shoqeria Tregtare "DATECH"  
Kalemi Travel https://kalemi.com/udhetime
Shoqeria Tregtare "Instituti i Modelimeve në Biznes" https://imb.al/
Shoqeria “e Adviser”  
Korporama Inc  
Studio Konsulence  
Instituti Ekonomik për Kërkim dhe Zhvillim  
Federata e Sindikatave të Pavarura të Tregtisë Private, Bankave dhe Shërbimeve” https://kssh.org/
Euro Mediterranian Organisation for Training and international Consultancy, AUSTRIA (EMOTIC) https://www.emotic.org/
Albanian Skills https://www.albanianskills.org/
Fondacioni “AlbBalzak”  
Fondacioni "Gjurme"  
English Cultural Institute https://al.linkedin.com/in/eci-english-cultural-institute-046409199
Unë zgjedh të ndryshoj botën  
Organizata “Balkan Youth Link Albania” https://www.byl-a.org/
Qendra e Gjuhëve të Huaja “King’s Language Centre”  
Qendra për Studime Europiane” Alexandriu Ioan Cuza, University of Iasi https://www.cse.uaic.ro/
Qendra për Kulturë dhe Zhvillim Europian https://www.facebook.com/profile.php?id=100070271629037&locale=ms_MY
Shoqata për “Integrimin e Zonave Informale" https://aterg85.wixsite.com/shizi/about_us
Shoqata Vullnetare për Zhvillim dhe Solidaritet” https://shoqatavzhs.yolasite.com/
Shoqata e grave Profesioniste, Afariste dhe Zejtare https://shgpaz.al/
Shoqëria e Parë Financiare e Zhvillimit https://www.agrokredit.al/
Shoqata “Kontabël i Miratuar” https://shkfsh.org/
Institut per Kontabel, Auditim dhe Finance IKAF, Kosove https://www.ikaf.org/
Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri https://irca.al/sq/
Partner Name Partner Website Link
Baltic International Academy  https://bsa.edu.lv/en/. 
Universiteti Ndërkombëtar “Novi Pazar” http://uninp.edu.rs/en/. 
Universiteti “Andrei Saguna”  https://andreisaguna.ro/
University of Petrosani  https://www.upet.ro/en
Akademia e Biznesit 'Smilevski'  http://www.bas.edu.mk/ 
Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë së Informacionit "Saint Paul the Apostle"  http://uist.edu.mk/
Kolegji Universitar i Shkencave të Aplikuara “ALYTAUS https://alytauskolegija.lt/en/
Kolegji Marijampole  http://www.marko.lt 
Ljubljana School of Business  http://www.ef.uni-lj.si
Universiteti Mondragon https://www.mondragon.edu/es/inicio
Universiteti i NIS  - Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike  https://www.ni.ac.rs/ 
Universiteti Muğla Sıtkı Koçman  http://mu.edu.tr/en
Kodolanyi Janos University https://www.kodolanyi.hu/en  
University of Entrepreneurship and Law https://www.vspp-international.com
KTO Karatay University - Turqi - Institucion Privat http://erasmus.karatay.edu.tr
Higher Education Institution of the Province of Liège http://www.provincedeliege.be 
University of Economics VARNA https://www.ue-varna.bg
Zagreb School of Business - Kroaci https://www.pvzg.hr
Helena Chodkowska University of Technology and Economics https://www.uth.edu.pl/en
Edward Bernays University College  https://www.bernays.hr
UCLL University of Applied Science https://www.ucll.be
Istinye University - Turqi - Institucion Privat http://www.istinye.edu.tr 
Utenos kolegija (Utena UAS) -Lituani http://www.utenos-kolegija.lt
LUMSA University - Rome - Itali   https://www.lumsa.it/ 
Haute Ecole Lucia de Brouckère  Belgjik   https://www.heldb.be/en/
Istanbul Arel University  Turqi https://www.arel.edu.tr/ 
RISEBA Jan University of Applied Sciences  www.riseba.lv
International Balkan University Maqedoni e Veriut   www.ibu.edu.mk
The Higher School of Security and Economis www.vusi.bg 
Educons University  Serbi www.educons.edu.rs 
Final International University  Qipro www.final.edu.tr/ 
Webster University  Shtetet e Bashkuara të Amerikës www.webster.edu 
University of Cadiz- Spanjë- Institucion publik  www.uca.es 
Jan Wyzykowski University- Poloni  www.ujw.pl/
Yerevan Haybusak University http://www.haybusak.am/ 
Universidad del Atlántico Medio  Ishujt Canary www.universidadatlanticomedio.es/
European Grants International Academy Srl -  Itali https://www.egina.eu/en/ 
Dmitrie Cantemir University  Rumania  https://cantemir.ro/relatii-internationale/erasmus/contact-erasmus-2/  
Alanya HEP University Turqi https://www.alanyahep.edu.tr/    
Universidad de Castilla-La Mancha https://www.uclm.es/es/ 
University of Central Lancashire  UCLan Cyprus  https://www.uclan.ac.uk/campuses/cyprus 
International Slavic University "G. R. Derzhavin"  Maqedoni e Veriut https://msu.edu.mk/?lang=en   
Rezekne Academy of Technologies  Latvia     http://www.smk.lt/

This website uses cookies!

By clicking “Accept All”, you agree to save personalization files to your device to improve site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.